fbpx
Darmowa dostawa od 300zł

RODO

OGÓLNE INFORMACJE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. („RODO”) AGRO-BRONISZE spółka z ograniczoną odpowiedzialnością podaje następujące informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych:

 

  • 1. Administrator.
  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest AGRO-BRONISZE spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Częstochowie, ul. Ikara 128a, 42-221 Częstochowa, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000379882, REGON: 142835186, NIP: 1182059731, e-mail: kontakt@500wat.pl
  2. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże niezbędne do zawarcia umowy z Administratorem, o której mowa w Regulaminie, otrzymania oferty handlowej, uzyskania odpowiedzi na pytanie lub rozpatrzenia reklamacji.

 

  • 2. Zakres przetwarzanych danych.
  1. Administrator przetwarza następujące kategorie Państwa danych osobowych: dane identyfikacyjne, dane adresowe oraz dane kontaktowe oraz ewentualnie inne dane osobowe, jeżeli są one niezbędne do celów, w których Administrator przetwarza dane.

 

  • 3. Źródło danych osobowych.
  1. Administrator przetwarza te dane osobowe, które pochodzą od Państwa, podmiotu, z którym są Państwo związani lub zostały pozyskane z rejestrów publicznych, w związku ze świadczeniem przez Administratora usług drogą elektroniczną. Są to przede wszystkim dane niezbędne do realizacji umowy z Państwem, a także realizowania obowiązków Administratora jako przedsiębiorcy.

 

  • 4. Cel przetwarzania danych osobowych.
  1. Dane osobowe są zbierane oraz przetwarzane w celu:
    1. zawarcia i realizacji umowy, o której mowa w Regulaminie lub realizacji celu, dla którego zgoda była udzielona (art. 6 ust. 1 lit. a oraz b RODO);
    2. utrzymania Konta założonego przez Państwa w sklepie internetowym (art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
    3. wysyłania newslettera (art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
    4. skontaktowania się z Państwem, jeżeli wypełnili Państwo formularz kontaktowy dostępny w sklepie internetowym (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
    5. prowadzenia marketingu usług świadczonych przez Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
    6. prowadzenia statystyki i analizy zachowań Użytkowników sklepu internetowego (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
    7. wypełniania obowiązków prawnych ciążących na Administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
    8. dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

 

  • 5. Okres przetwarzania danych osobowych.
  1. Dane osobowe przetwarzane są:
    1. przez okres potrzebny do przedawnienia ewentualnych roszczeń – w przypadku danych osobowych przetwarzanych w związku z zawarciem i realizacją umowy, o której mowa w Regulaminu;
    2. przez okres wymagany przepisami o księgowości – w przypadku danych osobowych, które znajdują się w dokumentach sprzedaży;
    3. do czasu cofnięcia zgody na otrzymywanie informacji handlowej lub zgłoszenia sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych w tym celu – w przypadku danych osobowych, które zbierane są w celu wysyłania Państwu informacji handlowych;
    4. do czasu zgłoszenia sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych – w przypadku danych osobowych zbieranych przez Administratora w celu prowadzenia marketingu jego usług;
    5. przez okres 3 lat od momentu ich zebrania – w przypadku danych osobowych przetwarzanych w celu prowadzenia statystyki i analizy zachowań Użytkowników sklepu internetowego;
    6. przez okres 3 lat od momentu ich zebrania – w przypadku danych osobowych przetwarzanych w celu odpowiedzi na Państwa zapytania lub korespondencję;
    7. przez okres wymagany przepisami prawa – w przypadku danych osobowych przetwarzanych w celu wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze.

 

  • 6. Odbiorcy danych osobowych.
  1. Administrator informuje, że dane osobowe mogą być przekazywane następującym podmiotom:
    1. administratorom i dostawcom systemów informatycznych;
    2. podmiotom świadczącym usługi księgowe;
    3. podmiotom świadczącym usługi marketingowe;
    4. podmiotom świadczącym usługi prawne;
  2. Administrator jest uprawniony do udostępnienia danych osobowych również innym podmiotom, w przypadkach przewidzianych przepisami prawa.
  3. Administrator informuje, że nie przekazuje danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy, z wyjątkiem podmiotów, które dostarczają Administratorowi usługi informatyczne. Transfer danych poza Europejski Obszar Gospodarczy następuje tylko w przypadkach zgodnych z obowiązującymi przepisami prawa.

 

  • 7. Prawa przysługujące w związku z przetwarzaniem danych.
  1. Administrator informuje, że mają Państwo prawo:
    1. dostępu do treści swoich danych osobowych;
    2. żądania sprostowania swoich danych osobowych;
    3. żądania usunięcia swoich danych osobowych;
    4. żądania ograniczenia prawa przetwarzania swoich danych osobowych;
    5. wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych;
    6. odwołania swojej zgody na przetwarzanie danych w każdym momencie, jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody;
    7. wniesienia skargi do organu nadzorczego – Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO) jeżeli mają Państwo zastrzeżenia do przetwarzania danych osobowych przez Administratora.

W celu wykonania powyższych praw mogą Państwo skontaktować się z Administratorem.



Zapisz się do newslettera